Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Partnerpagina Ilse Blokker, IN MEMORIAM Paul Blokker

Melkvee- en schapenbedrijf

Wij hebben een melkveebedrijf met 70 koeien. Verder hebben we 70 schapen. Wij zijn een samenwerking aangegaan met een lokale ondernemer die allerlei activiteiten op ons bedrijf organiseert, zoals boerengolf, farmsport en rondleidingen (door onszelf). In de rondleiding wordt stilgestaan bij ontstaansgeschiedenis van West Friesland, het bij het vee toegepaste natuurlijke kringloopsysteem, de imkerij en veilig en gezond voedsel.

Adres: Broerdijk 10, 1679 GK Midwoud (NH)
Telefoon: 0229-201734
E-mail: paulenilseblokker@quicknet.nl
Zie website: natuurlijkvoedsel.nl

IN MEMORIAM Paul Blokker 27 maart 2014

Bij de foto: Paul Blokker in het gezelschap van zijn vader
Tot ons grote verdriet bereikte ons het trieste bericht dat onze goede vriend en lid van het NVLV Paul Blokker (1968) de ochtend van de 27e maart is gestorven aan een hartaanval.

Met zijn overlijden is, zoals ons oud-bestuurslid Roelf Havinga ons mailde:
‘ons een boegbeeld van de Nederlandse natuurlijke kringlooplandbouw ontvallen en een onderlegd en weloverwogen voorstander van het bovengronds uitrijden van mest heengegaan. Zijn website spreekt boekdelen: natuurlijkvoedsel.nl
De verse rauwe melk van Paul en Ilse Blokker is meer dan een jaar houdbaar zonder te bederven!’

Vele momenten komen in mijn herinnering op, aan vergaderingen en bijeenkomsten waar Paul weer kon melden dat er een interview met hem in de krant kwam, of dat hij nieuwe ervaringen had op zijn eigen land waar prachtige dingen gebeurden.

Daarnaast is er rond de zo gastvrije boerderij van Paul en Ilse de trouwe groep van mensen, waar onder ook veel chronisch zieken, die de kefir die er wordt geproduceerd met veel plezier afnemen. Een van onze leden, Annet van Hoorn, vertelde dat ze hem vaak heeft horen zeggen: ‘Melk als medicijn’.

Het rotsvaste vertrouwen dat de landbouw en veeteelt de bodem kunnen en moeten genezen, heeft Paul gedragen in zijn onderzoeken en experimenten, of het nu mest, koper, piramides, water of beukenhout was, Paul wilde weten wat resultaat gaf en hoe het resultaat vervolgens praktisch was toe te passen.
Met zijn grote, warme hart voor al wat leeft en voor de rechtvaardigheid waar al het leven op moet mogen rekenen, heeft Paul laten zien wat mogelijk is voor de toekomst. Het is een voorrecht hem te hebben mogen kennen. Onze gedachten zijn bij Paul’s vrouw Ilse en zijn kinderen Sam en Susanne, die hem nu van de ene op de andere dag moeten missen.

Namens het bestuur van het Netwerk Vitale Landbouw en Voeding wens ik hun sterkte en kracht,

Bessie Schadee,
voorzitter
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring