Home | Contact | Mijn account | RSS | |
|
Extra info over Dr Monika Krüger en Dr. Don HuberDr. Monika Krüger heeft jarenlang (1998-2012) onderzoek gedaan naar het optreden van chronisch botulisme bij melkvee. Dr. Don Huber heeft haar op de mogelijke oorzaak gewezen, op een seminar in Berlijn in 2011. De boosdoener blijkt de gifstof botuline te zijn, gevormd door een Clostridium-bacterie.Clostridium-bacteriën behoren tot een van de meest voorkomende soorten bacteriën op en rond het maaiveld. Botuline wordt ’s zomers regelmatig gevormd in vijvers en waterpartijen met stilstaand water. Door toenemende stralingsintensiteit van het zonlicht komen er meer algen in het water. Het zuurstofgehalte daalt daardoor en de Clostridium-bacteriën kunnen onder zuurstofarme omstandigheden botuline gaan vormen in het bodemslib. Dit leidt tot sterfte onder vissen en watervogels. Botuline kan echter ook gevormd worden onder zuurstofarme omstandigheden in de maagholte. Dat wordt hieronder uitgelegd, maar eerst nog even iets over genetische modificatie. Genetisch gemodificeerd veevoer bevat onnatuurlijke eiwitten en agressief virusmateriaal. De onnatuurlijke eiwitten worden gecodeerd door het DNA (ook een eiwit) van een genetisch gemodificeerde celkern. De agressieve virussen waren alleen nodig in de OORSPRONKELIJKE gemodificeerde cel, om tijdens het modificatieproces een stukje vreemd erfelijk materiaal de celkern in te krijgen. Als dat nieuwe stukje DNA echter eenmaal in de cel zit, is het virus dat de 'boodschap' heeft meegebracht niet meer nodig. Toch wordt het desalniettemin in alle copieën van de gemodificeerde cel meegecopieerd! De vis wordt dus duur betaald...want deze virussen oefenen vervolgens overal en altijd hun schadelijke werking uit. Als de dieren genetisch gemodificeerd veevoer te eten krijgen, gaat het immuunsysteem overuren maken omdat de vreemde eiwitten niet worden herkend en als indringers worden beschouwd. De maagwand van de dieren met een GMO-dieet gaat ontsteken en uiteindelijk vallen er gaten in. Dan komt de glyfosaathoudende voedselbrij in de zuurstofarme maagholte. Mochten er nog beschermende stoffen in de maagholte aanwezig zijn dan worden die buiten werking gesteld door het glyfosaat. Clostridium-bacteriën die in de voedselbrij aanwezig zijn, gaan in het zuurstofarme milieu van de maag botuline vormen: de koeien krijgen aids-achtige verschijnselen en sterven een langzame en pijnlijke dood door botulisme. Dr. Monika Krüger heeft de hypothese onderzocht en deze bleek juist te zijn. In Duitsland en Denemarken vallen er sinds 2000 complete melkveestapels om door chronisch botulisme. De incubatietijd bedraagt circa 4 jaar. Dat komt mede omdat in Duitsland en Denemarken de eigen, niet-gemodificeerde mais in de vergisters gaat voor opwekking van elektriciteit. Ter vervanging importeren de boeren genetisch gemodificeerde mais uit de VS of Zuid-Amerika als veevoer. Dat is een hele slechte ruil, want in het geïmporteerde voer zit nog veel glyfosaat, dat wordt gebruikt bij de productie van die gewassen. Ook het rijp spuiten van granen met Roundup vlak voor de oogst is een bron van glyfosaat in het voer (De concentratie glyfosaat wordt daardoor nog circa 10 x hoger dan in de GMO-gewassen). Met huminezuren is de schadelijkheid wel sterk te reduceren, maar afwezigheid van glyfosaat zou een betere oplossing zijn. De gangbare veehouderij in de EU werkt naar onze mening momenteel, zonder het te weten, aan haar eigen ondergang. Nagenoeg al het geïmporteerde krachtvoer is genetisch gemodificeerd. De glyfosaatbelasting krijg je er bij de GMO-gewassen gratis bij. De boeren rijden jaarlijks zo een aantal keren glyfosaathoudende mest uit -> de mineralen liggen voor > 35 jaar vast (Huber c.s.). Vandaar de steeds slechtere beworteling en voedingskwaliteit van het gras, meer bodemziekten (fusarium), muizenplagen e.d.. De melk is natuurlijk ook belast. Door de zure omgeving in de pens wordt de glyfosaat, die in de gewassen in geacetyleerde vorm aanwezig is, weer in glyfosaat omgezet en komt in zo in zuivere vorm in de bloedbaan. Naar wij van Friese melkveehouders hebben vernomen, zijn er in Nederland momenteel 2 melkstromen. De melkstroom bestemd voor China mag geen glyfosaat bevatten, deze melkveehouders mogen geen gmo-krachtvoer gebruiken. Alle overige melk dus wel. |
|
|||||||||||||
|
|
|