Home | Contact | Mijn account | RSS |

Door glyfosaat vliegt de autisme-epidemie verder de bocht uit in de VS

5 december 2017

De autisme-epidemie in de VS kwam op gang door pijnstillers, werd verergerd door antibiotica en explodeert vervolgens door glyfosaat-met-zijn-adjuvanten

Omdat ziekten in het autisme-spectrum vaak/ook erfelijke aspecten blijken te hebben, zoeken onderzoekers nog steeds naar genen die figureren in de fysiologische kern van dit ziektebeeld.

Andere onderzoekers stellen echter dat milieufactoren bepalend zijn, vanwege overtuigend bewijs dat de autisme-epidemie rond 1980 begonnen is. De erkenning dat milieufactoren de gen-expressie epigenetisch beïnvloeden, leidde tot een synthese van beide inzichten, nl. een ‘epigenetische epidemie’, getriggered door belastende stoffen die in het milieu overal voorkomen en de expressie van kwetsbare genen beïnvloeden via het zg. messenger-RNA. Deze alom in het milieu aanwezige gifstoffen vormen dus een belangrijke biochemische factor in de erfelijke aanleg voor autisme die door moeders aan hun nog ongeboren kind wordt meegegeven en die dus bepalend is voor de mate van autisme waarmee het kind in zijn verdere leven te maken krijgt.

De twee meest genoemde toxines in de Amerikaanse autisme-epidemie zijn de pijnstiller/ koortsverlager Tylenol (werkzame stof acetaminofeen) en Augmentine, het oraal antibioticum op basis van amoxicilline/clavulanaat.

Recent werd een nog veel nadrukkelijker verband gelegd met het 'herbicide' glyfosaat (in de Roundup-formulering). Wat hebben die verschillende gifstoffen nu gemeen?
  1. acetaminofeen put niet alleen sulfaten uit, maar ook glutathion, dat nodig is om te ontgiften.
  2. orale antibiotica zoals Augmentine doden darmbacteriën, en
  3. glyfosaat doet beide, waardoor de effecten van pijnstillers en antibiotica nog eens exponentieel worden uitvergroot. Het onderdrukt in de darmen de aerobe bacteriën die:
    • methionine vormen (een voorloper van sulfaat en glutathion, vereist voor DNA-methylering),
    • tryptofaan vormen (de enige voorloper van de neuro-inhibitor serotonine) en
    • de groei van ammonia-vormende anaerobe bacteriën in toom kunnen houden.
Het bacteriële evenwicht tussen aerobe en anaerobe darmflora wordt dus zeer ernstig ontregeld en beperkt met name de aanmaak van de aromatische essentiële aminozuren, waartoe naast fenylalanine ook tyrosine en tryptofaan behoren.



En verder: hoe het ongeboren kind een ASD (Autisme Spectrum Disorder) ontwikkelt
• Glyfosaat complexeert snel met tweewaardige metaalionen zoals Ca2+, Mg2+ Fe2+, Mn2+, Cu2+, Co2+ etc, wat in goed Nederlands betekent dat kostbare spoorelementen uit de roulatie worden genomen en enzymatische processen steeds moeizamer verlopen. Glyfosaat remt ook de vorming van aromatase, (het enzym CYP19A1 dat androgenen omzet naar oestrogenen), met gevolgen voor sulfaattransport: normaal gesproken wordt DHEA (dehydroepiandrosteron, een foetaal adrenaal androgeen), met sulfaat plus glutathion door aromatase omgezet tot DHEA-sulfaat. Dit is de belangrijkste voorloper van placentale/postnatale oestrogenen, die de myeline omhulsels in de hersenen dehydrateren en afwerken, evenals het corpus callosum en, met voorrang de linker hersenhelft. Zonder voldoende aanmaak van methionine raakt de oestrogeen-productie dus ontregeld en wordt de basis gelegd voor de ontwikkeling van autisme.
• Bij gebrek aan DHEA-sulfaat stijgt ook de kans op ontstekingen, omdat de (Nucleaire Factor) NF-kß nu niet wordt gereguleerd (Iwasaki et al., 2004).
• Normaal verwijden placentale/postnatale oestrogenen ook de bloedvaten in de hersenen, en verhogen daar het serotonine- en oxytocineniveau. Door glyfosaat loopt dit alles spaak:
Samenvattend geeft stress-geïnduceerde verlaging van androgenen, samen met de beschreven oestrogenen-uitputting, een samenhangende verklaring voor
  1. de asymmetrie in witte materie tussen linker en rechter hersenhelft,
  2. de afstandelijkheid die samenhangt met autisme,
  3. het extreem mannelijke brein,
  4. de trage bloeddoorstroming,
  5. de overprikkeldheid en sociale schuwheid, en ten slotte voor
  6. de lage maternale oxytocine-niveaus bij de geboorte, die niet in staat blijken de foetale chloride- en watergehaltes te beperken en GABA tot rijpheid te brengen.
Kortom: door glyfosaat ontwikkelt zich een Autisme Spectrum Disorder in de foetus.
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Zie het bron-artikel: Evidence the U.S. autism epidemic initiated by acetaminophen (Tylenol) is aggravated by oral antibiotic amoxicillin/clavulanate (Augmentin) and now exponentially by herbicide glyphosate (Roundup)

Samsel/Seneff 2013: artikel I Onderdrukken cytochroom P450 (CYP) enzymen, zoals bv. eNOS

Samsel/Seneff 2013: artikel II Coeliakie & glutenintolerantie, J. of Interdiscipl. Toxicology

Het glyfosaat-dossier

Samen met cysteïne, is methionine één van de twee zwavelhoudende aminozuren die voor de eiwitsynthese kunnen worden gebruikt.

Methionine en tryptofaan zijn de enige twee aminozuren die door één enkel codon (AUG en UGG resp.) worden gecodeerd in de standaard genetische code. Het AUG codon is ook de "start"-boodschap (het startcodon) voor een ribosoom dat daarmee de translatie van een eiwit vanuit het mRNA begint. De consequentie is dat methionine het eerste aminozuur is aan de N-terminus in alle ontstane eiwitten in eukaryoten en archaea. Dit eerste methionine wordt echter vaak verwijderd of gemodificeerd, bijvoorbeeld door acetylering van de aminogroep.

Methyldonor
Niet voor de eiwitsynthese gebruikte methionine kan door reactie met ATP in S-adenosylmethionine (SAMe) omgezet worden, een belangrijke donor van methylgroepen in de meeste organismen. Deze methylgroepen worden voor de biosynthese van allerlei andere stoffen gebruikt, zoals bijvoorbeeld choline, creatine, adrenaline, carnitine, nucleïnezuren, histidine, taurine, glutathion, lecithine, fosfatidylcholine en andere fosfolipiden.
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2022 Archief 2021 Archief 2020 Archief 2019 Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Gezondheid Fast food Een glijdende schaal Detox Uitdagingen Sponsoring