Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Duurzaam Wageningen vertoont de film Winst met Kringlooplandbouw

10 oktober 2018 19:15
Omschrijving
Na de succesvolle première bij MovieW op 1 februari 2018 is er nu opnieuw gelegenheid de docu Winst met Kringlooplandbouw te bekijken.Nederlandse boeren moeten de omslag maken naar kringlooplandbouw. Die omslag kan echter alleen slagen als de boer ook een eerlijke prijs voor zijn product krijgt. Dat schrijft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voeselkwaliteit (LNV) in haar visie 'Landbouw, Natuur en Voedsel: Waardevol en Verbonden'.

Op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, organiseert het Heerenstraat Theater in samenwerking met Duurzaam Wageningen een avond in het teken van kringlooplandbouw. Een vertoning van de documentaire Winst met Kringlooplandbouw met naderhand een nawoord van deskundigen op dit gebied en vervolgens een borrel na afloop in ons theatercafé om na te praten met elkaar. Er staat voor iedereen een drankje klaar en er zijn duurzame hapjes van Vreemde Streken.

Na afloop een Q&A, geleid door Rob Janmaat van communicatiebureau De Lynx. De volgende deskundigen komen aan het woord:
- Toon Jansen, adviseur en boerenzoon met 40 jaar ervaring in het agr. beroepsonderwijs
- Martin Scholten, algemeen directeur Animal Sciences Group WUR
- Wim van den Hengel, melkveehouder uit Achterveld
- Anton Nigten, landbouwwetenschapper en bodemspecialist

Lees meer op Heerenstraattheater.nl

Lees ook de reactie van Greenpeace op de Landbouwvisie
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»Bekijk ook:

De Nederlandse landbouw
moet fundamenteel anders worden ingestokenPromotie dr.ir. Meino Smit

Zie De circulaire stad #44:

Pakhuis De Zwijger 8 okt18Door de ogen van de koe
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring