Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Praktijkworkshop Bruisend Bodemleven Mk 2

13 mei 2016
Omschrijving
Na een geslaagde try-out komt er een 2e aflevering van de workshop Bruisend Bodemleven: op 13 mei 2016 te Olst.

Opnieuw verzorgt Fransjan de Waard deze workshop samen met Rubén Borge, eigenaar van Rockin Soils, vanuit het gemeenschapshuis van de Aardehuis-wijk in Olst (Overijssel), de thuisbasis van Fransjan.

AANLEIDING
De wijk Aardehuis ligt op zware klei.
En - zoals op steeds meer plekken in het land - de bodem is er zichtbaar verdicht geraakt. Oorzaak is het jarenlange berijden - in dit geval door bouwverkeer!

In combinatie met de recente overvloedige regens ziet de bedoelde teelt van eetbare gewassen er zacht gezegd problematisch uit.

Met het oog op toenemende extremen door de klimaatverandering willen we aan de slag met een innovatieve strategie om de bodem weer maximaal productief te maken.
En in dat traject nemen we graag anderen mee. Boeren, groenbeheerders, hobbytuinders - iedereen die de bodem serieus neemt. Zowel prof als amateur.

Do-it-yourself-boost: BIO-FERTILIZERS
Omdat het bodemleven een sleutel is waarmee we verdichte bodems weer kunnen openen, trappen we af met een microbiologische boost.

Na een introductie over de levende bodem en zijn functies in duurzaam bodembeheer, kijken we naar de kwaliteit van het bodemleven, op grond van eerdere metingen.
We bespreken deze als uitgangspunt voor de aanpak ter plekke, en gaan vervolgens hands-on aan de slag met het zelf maken van 'bio-fertilizers'.

Hartgrondige groet, en graag tot 13 mei in Olst! Inloop 9.30 uur. Einde 16.00 uur.

Fransjan de Waard

Praktische informatie over de workshop in bijgaande flyer (klik hierboven op het groene plaatje), en via de website Thuis op Aarde

Een bescheiden impressie van de vorige keer vind je hier

Lokatie: het gemeenschapshuis van de wijk Aardehuis in Olst
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»

Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring