Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Inzaaien met paardenkracht voor bodemverbetering

29 mei 2016 11:00
Omschrijving
Olst-Wijhe beproeft Afrikaans graan op verdichte bodem

Zondag 29 mei wacht Olst-Wijhe een ongewoon schouwspel. Op die dag komt de hoefsmid Hendrik de Kuiper met een span paarden uit het Drentse Uffelte om een kleine 2 hectare aan de zuidkant van Olst in te zaaien met de Afrikaanse graansoort sorghum. Vanaf 11 uur is het publiek welkom om de operatie live vanaf de zijlijn te komen volgen.

Het tafereel zal er voor de meesten uitzien als een stukje geschiedenis, maar het is een bewuste, eigentijdse onderneming. De Kuiper komt zijn paarden aanvoeren in opdracht van de nieuwe Stichting Eetbaar Olst-Wijhe die hierin direct samenwerkt met de gemeente. Beide hebben ze om goede redenen nu voor sorghum gekozen. De graansoort is hier misschien nauwelijks bekend, maar wordt in heel Afrika al duizenden jaren geteeld, en wereldwijd is hij qua belang de vierde op rij na tarwe, rijst, en mais.

Lees verder
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring