Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Zeisen leren tussen de peren, i.h.k.v. ecologisch boomgaardbeheer (Olst)

18 juli 2016 9:30 - 17:00
Omschrijving
Fruitteler Derk Steenbruggen heeft een perenboomgaard uit 1962 nagelaten, waarover zijn dochter Mieke Steenbruggen namens de erfgenamen het dagelijks beheer voert.

In deze perenboomgaard wordt op 14 en 18 juli onderricht gegeven in het maaien met de zeis, door Sandy van den Ban (1972), de vrouw met de zeis op de foto.
Aanleiding is de wens (een deel van) de boomgaard uit 1962 te behouden, en deze met de lokale gemeenschap (ecologisch) te leren beheren. In principe zullen deze zeis-dagen later in het jaar dan ook een vervolg krijgen, als de hieronder genoemde partijen samen een oogstfeest voor de zomer- resp. herfstperen gaan organiseren.

De organisatie van deze 2 dagcursussen is in handen van de De Stichting Eetbaar Olst-Wijhe en De Waard Eetbaar Landschap, samen met de erfgenamen van fruitteler Derk Steenbruggen.

Dochter Mieke Steenbruggen is in de aanloop naar de zeisdagen beschikbaar om te vertellen over de geschiedenis van de boomgaard en de manier waarop men het behoud en beheer van (een deel van) de perenbongerd vorm zou willen geven. Zij neemt zelf overigens ook deel aan de cursus, met de oude zeis van haar vader, over wie in 2012 dit boek verscheen.
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Download de folder
Kosten: €45 (excl. lunch)

Lokatie: perenbongerd langs de spoorbaan Zwolle - Deventer, te bereiken via de wijk Aardehuis in Olst

Programma (max 6 deelnr):
's ochtends 9.30 uur inloop
10.00 uur zeisles
~
13.00 uur Picknick met pot luck, dus allemaal zelf iets lekkers meebrengen om te delen.
~
's middags instructie bij het oefenen in de perenbongerd tot ongeveer 17.00 uur

Vragen en aanmelden:
eetbaarolstwijhe@gmail.com
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring