Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Gaia Sira organiseert cursus Kwantum Landbouw o.l.v. Henk Kieft

10 april 2015 9:30 - 17:00
Omschrijving
Wat in de cursus naar voren komt zijn twee fundamentele vernieuwingen in landbouwtechnieken. Dat zijn: technieken die gebruik maken van invloeden van elektromagnetische en andere velden, tot en met het bewustzijn waarmee met het functioneren van dier, plant en bodem wordt omgegaan. Beide vernieuwingen kunnen zowel de opbrengst vergroten, als de duurzaamheid van de sector aanzienlijk versterken. Beide technieken vragen echter ook om nieuw inzicht in levensprocessen en de beïnvloeding daarvan.

De eerste vernieuwing vraagt om het aanvullen van biologische en chemische inzichten in de fysiologie met kennis over de mogelijkheden van electro-magnetische beïnvloeding. Dit betekent een verbreding van ons wereldbeeld gebaseerd op deeltjes-denken, met golf-denken: het toepassen van de stap die de natuurkundige Maxwell ruim een eeuw geleden heeft gemaakt.

De tweede vernieuwing vraagt nog een stap verder te gaan, namelijk naar het verkennen van de mogelijkheden van de relaties tussen geest en lichaam: het geziene en het ongeziene. We betreden dan het terrein van chaostheorie, neurobiologie en kwantumvelden.

De cursus is bedoeld voor mensen die interesse hebben in het verkennen van de inmiddels bestaande praktijk, de mogelijkheden en de maatschappelijke relevantie van deze nieuwe technieken. Alle onderdelen worden verzorgd door Henk Kieft in samenwerking met een boer(in) die de besproken technieken in de eigen bedrijfsvoering toepast en onder supervisie van het landelijke Netwerk Energetische Landbouw. Henk heeft van 2004 tot 2007 in opdracht van dit Netwerk een mondiale verkenning uitgevoerd naar deze technieken.

De cursus wordt georganiseerd door Gaia Sira, platform voor integrale vitaliteit, en gegeven door : Henk Kieft.

Locatie
We zullen beginnen bij Brasserie Kakelbont, Boompjesdijk 11, 4671 PR Dinteloord
op een zorgboerderij vlak bij het melkveebedrijf van Jon en Jeanette.
Daar hebben we het meer theoretisch gerichte ochtendprogramma en de lunch.
Daarna gaan we naar de boerderij van Jon en Jeanette en gaan we meer ervaren.

Op 20 juni waren we op boerderij De Hooilanden in Bennekom. Zie verslag rechtsboven.
Op 4 juli waren we op de Kraaybeekerhof in Driebergen met gastspreker Cees Kamp.
De lokatie voor 19 september was wederom boerderij De Hooilanden in Bennekom, waar we over grondhoudingen spraken.
In aflevering 4 op 17 oktober ging het over elektro-magnetische verschijnselen.
De 5e dag op 21 november ging over ecotherapie, met Hans Andeweg en over woonbiologie met Theo Hooijer. Boerderij De Hooilanden, Slagsteeg 20, Bennekom
De 6e dag, 10 december op Boerderij Veld en Beek ging over perelandra en de communicatie met planten dieren, met Judith Poelarends en Koen.
De 7e dag was weer in Wageningen, op Duivendaal 7 en ging over de energie achter kunst en cultuur.
Op de 8e dag waren we in Lippenhuizen, Friesland, bij Gjalt en Rianne Tjeerdsma om in de bodem te kijken, ook energetisch.

Aanmelden
info@gaiasira.nl of tel 06 4238 3361
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring