Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Permacultuurtuin Winterswijk gaat van start

18 april 2015 10:00 - 14:00
Omschrijving
Steeds meer mensen zetten hun vraagtekens bij de kwaliteit van groenten uit de supermarkt en zouden graag zelf hun groenten verbouwen. Maar ze zien vaak op tegen het vele dagelijkse werk dat het onderhoud van een moestuin met zich meebrengt.
Initiatiefgroep Permacultuur Winterswijk heeft daarom een plan gemaakt voor een voedselproducerende permacultuurtuin in Winterswijk. Permacultuur is een ontwerpmethode waarbij tuinbouw wordt bedreven volgens de principes van de natuur en dat bespaart werk. Stimuleren van diversiteit, werken in kringlopen, natuurlijke gewasbescherming en zoeken naar balans zijn belangrijke uitgangspunten. De tuin zal gerealiseerd worden op het terrein van biologische boerderij de Zonnebloem in Brinkheurne.

Het plan van de initiatiefgroep voorziet in een collectieve moestuin waar gezamenlijk groente en fruit wordt verbouwd. Voor liefhebbers bestaat ook de mogelijkheid om een individuele moestuin erbij te nemen. Bij voldoende animo zal het terrein de komende tijd worden uitgebreid met een voedselbos.

De initiatiefgroep presenteert haar plannen op zaterdag 18 april van 10.00 tot 14.00. Van 10.00 tot 11.30 zal een toelichting op de werkwijze en organisatievorm worden gegeven bij Aarde-Werk de Stegge. Om 12.00 uur gaan de eerste planten van de nieuwe tuin de grond in. (1,5 km verderop). Ook kunt u dan alvast een stukje tuin uitzoeken.

Van deelnemers wordt verwacht dat ze een aantal dagdelen per maand meewerken aan het planten, onderhouden en oogsten van het terrein. U krijgt uiteraard een deel van de opbrengst en u wordt geschoold in het moestuinieren volgens permacultuurprincipes. Deze lessen worden verzorgd door praktijkschool voor duurzaamheid Aarde-Werk de Stegge.

Aanmelden
06-21566924 of info@aarde-werkdestegge.nl

Informatie
J.W. van de Velde 06-48355663
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring