Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Mansholt-theater nog te zien in Wageningen tot 14 sep

7 september 2015 18:00
Omschrijving

Over een politicus op drift en een boer in nood

Na een succesvol eerste seizoen, reist de voorstelling MANSHOLT in de zomer van 2015 opnieuw door het land. Nog te zien t/m 13 september in Wageningen. MANSHOLT is een toneelstuk over een politicus op drift en een boer in nood, gebaseerd op het leven van voormalig Eurocommissaris van landbouw Sicco Mansholt

Het is 1972. De Apollo 16 reist naar de maan, de Vietnamoorlog is in volle gang en de Club van Rome publiceert het rapport Grenzen aan de Groei, waarin zij voorrekent dat de wereld afkoerst op een ecologische catastrofe.

Mansholt staat aan de vooravond van zijn pensioen. Zijn werk zit erop. Nederland is rechtgetrokken en herverkaveld door de Heidemij en het platteland van Europa is op de schop gegaan. Binnenkort kan hij zich terugtrekken met zijn vrouw Hennie, om te genieten van de rust.

Maar als hij kijkt naar de gevolgen van zijn beleid – de boterberg, de melkplas, de enorme schade aan natuur en milieu – slaat de schrik hem om het hart. Mansholt doet iets ongewoons. Hij neemt afstand van zijn eigen beleid. Aangemoedigd door de 24-jarige stagiaire Petra Kelly, de latere oprichtster van de Grünen in Duitsland, klimt hij nog één keer op de barricades en wordt profeet van de nulgroei. Een rigoureuze omslag, wat is er met hem gebeurd?
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring