Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Lezing over 'Bodenfruchtbarkeit’, een belangrijk bodemboek van H.P. Rusch

22 januari 2014
Op de geanimeerde Biovak in Zwolle (22/23 januari) werd een zeer goed bezochte voordracht gegeven door Peter Vanhoof, bodemonderzoeker. Hij probeert de toestand van de bodem weer te geven m.b.v. electrische en energetische metingen, geholpen door Paul Mak.
Peter zag in zijn voordracht kans in uitermate heldere beelden weer te geven waar het nu precies bij een gezonde bodem om draait. Daarbij putte hij uit bovengenoemd boek van Hans Peter Rusch, een Duitse arts die heel veel studie maakte van het bacteriële bodemleven en samenwerkte met ene meneer Muller.

Peter's boodschap was: een stapel bakstenen geeft dezelfde chemische analyse als een prachtig woonhuis dat met die stenen is gebouwd. Toch is er een wereld van verschil tussen de stapel bakstenen en de schepping van de architect en de bouwlieden.
Zo is het ook gesteld met een dode en een levende bodem: de chemische analyse is hetzelfde, maar de waarde die alle bodemorganismen eraan hebben toegevoegd is enorm.

Peter's lezing is te downloaden rechtsboven. Tot verrassing van het bestuur werd er op de BioVak ook een flyer uitgedeeld (zie boven), waarin stond dat het NVLV het boek van Rusch zo belangrijk vond dat de vereniging zou gaan bijdragen aan het uitbrengen van een Nederlandse vertaling, die -u raadt het al- zou worden verzorgd door Peter Vanhoof! Die bleek zichzelf al als uitgever te beschouwen, met het NVLV in de functie van geldautomaat.
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring