Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Gegevens van 1300 boeren gestolen bij inbraak op Monsanto-site

30 mei 2014
Een aanvaller die op servers van het omstreden Amerikaanse chemiebedrijf Monsanto wist in te breken heeft de persoonlijke gegevens van zo'n 1300 boeren en een aantal werknemers gestolen, zo heeft het bedrijf bevestigd. Monsanto produceert genetisch gemanipuleerde zaden om bestrijdingsmiddelen te kunnen slijten aan de landbouw.

Op 27 maart ontdekte het bedrijf dat een aanvaller toegang tot een server van de divisie Precision Planting had gekregen. Deze server bevatten de namen, adresgegevens, belastingidentificatienummers en in sommige gevallen ook Social Security Nummers en financiƫle rekeninggegevens van zo'n 1300 boeren die klant zijn. Daarnaast waren er ook HR-gegevens op de servers opgeslagen, zoals belastingformulieren met de namen, adresgegevens, Social Security Nummers en rijbewijsnummers van werknemers.

Op 24 mei beweerde een anonieme groep met de naam 'Operation Green Rights' een aantal bedrijven waaronder Monsanto te hebben aangevallen in een poging 'milieuvervuilers in de schijnwerpers te zetten'. Later die maand kondigde de groep aan veel gegevens gevonden te hebben via een account van een voormalig werknemer van Monsanto. Of deze groep daadwerkelijk verantwoordelijk is voor het hacken van de server in maart is niet bekend.

In een verklaring stelt Monsanto dat het niet denkt dat het de aanvaller om de klantgegevens was te doen. "Het is echter mogelijk dat bestanden met persoonlijke informatie mogelijk zijn benaderd en daarom geven we deze waarschuwing af", aldus het bedrijf.

Tegenover Bloomberg laat een woordvoerster weten dat de beveiliging is aangescherpt om herhaling te voorkomen. "Hoewel geen enkel systeem volledig veilig kan zijn, denken we dat onze nieuwe veiligheidsprotocollen de klantgegevens aanzienlijk zullen beschermen", aldus de woordvoerster. "Wij bieden de gedupeerde klanten een jaar lang gratis kredietmonitoring aan en een verzekering tegen identiteitsdiefstal". Waar de nieuwe maatregelen uit bestaan laat ze echter niet weten. Ook is onbekend hoe de aanvaller toegang tot de servers wist te krijgen.

Bron: security.nl
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring