Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Rusland stelt productie verkoop en distributie van GGO's strafbaar

4 juni 2014
De Russische wetgevende macht bereidt een wetsontwerp voor dat GGO-gerelateerde activiteiten criminaliseert en gelijk stelt met terrorisme.

De wet stelt productie, verkoop en distributie van genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) strafbaar en beboet het verbergen of opzettelijk verdraaien van informatie over de gevolgen van GGO's voor het milieu.
Co-auteur van het wetsontwerp, Kirill Cherkasov, stelt dat die gevolgen zelfs groter kunnen zijn dan de consequenties van een terroristische daad en dat "de straf proportioneel moet zijn met de ernst van het misdrijf".

In Rusland staat er 15 jaar tot levenslang op een terroristische daad. De wet zal te maken krijgen met een moeizame handhaving en een lastige bewijsvoering, met name inzake de causale link met gevolgen die pas op lange termijn optreden door blootstelling aan GGO's. Opvallend is de voorzichtige Russische (voorzorgs)houding t.o.v. GGO's, die door de Europese Unie wel met de mond wordt beleden maar in schrille tegenstelling staat tot de kritiekloze ontvangst die Monsanto en vergelijkbare multinationals ten deel valt bij overheden in het Westen.

Bron:naturalnews.com
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring