Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Intratuin haalt binnen 1 jaar 9 bij-onvriendelijke gifstoffen van de plank

13 november 2014
Het besluit is een succes voor de milieuorganisaties die al langer actie voeren tegen de omstreden bestrijdingsmiddelen. Sinds vorig jaar is een meerderheid van de Tweede Kamer, op initiatief van de Partij voor de Dieren, voor een wettelijk verbod op de nu nog toegelaten neonicotinoïden. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Landbouw (PvdA) houdt een nationale wettelijke regeling tegen. Het is volgens haar efficiënter die op Europees niveau te regelen, maar dat is nog niet gebeurd.

Greenpeace had in april 2014 op de planten in alle ketens van tuincentra ruim vijfhonderd resten van bestrijdingsmiddelen gevonden, waaronder 57 verboden middelen. Intratuin belooft nu binnen zes jaar alle negen gewasbeschermingsmiddelen die aan bijensterfte worden gerelateerd van de verkochte planten te halen, waaronder de zogenoemde neonicotinoïden.

Komend jaar al verdwijnen uit de schappen de chemische bestrijdingsmiddelen die consumenten zelf kunnen kopen en mogelijk een risico vormen voor bijen en hommels. Dit voorjaar komt een assortiment vlinder- en bijenlokkende planten in de winkels die gegarandeerd vrij zijn van de middelen.
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring