Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Zadenruilbeurs Reclaim The Seeds dit jaar in Haren en Groningen

8 maart 2014 11:00 - 22:00
Omschrijving
Na succesvolle edities in 2012 in Amsterdam en 2013 in 's-Hertogenbosch, vindt Reclaim the Seeds 2014 op 8-9 maart plaats in Haren en Groningen. Ook in het Noorden van Nederland zijn veel mensen bezig met het behouden van bijzondere gewassen en, heel belangrijk, er is een actieve groep mensen die zich met de organisatie van de locatie en andere praktische zaken bezig wil houden.
Voor het programma zie rechtsboven.

Europese regelgeving, tegengeluiden en alternatieven
Uiteraard zal er in Groningen weer een zadenbeurs zijn met vele kraampjes vol zaden en informatie over seed saving en andere onderwerpen die te maken hebben met een duurzame en (bio-)diverse landbouw. Net als de afgelopen jaren komen er weer diverse workshops. Een deel is praktisch, bijvoorbeeld over het zelf bewaren van zaden of het opzetten van een tuin. Andere workshops zijn meer theoretisch, bijvoorbeeld over de politieke situatie of de dubieuze rol van het bedrijfsleven. Dit jaar zal er extra aandacht zijn voor de aanpassing van de Europese zadenwetgeving. In April 2014 zal dit in het Europees Parlement worden besproken, maar de voorstellen zoals die er nu liggen voorspellen niet veel goeds.
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring