Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Nw. Wereldlezing 'Gezond voedsel van grond tot gebruiker' door Roelf Havinga

17 juni 2014 19:30
Omschrijving
Roelf Havinga neemt ons mee in de onderlinge verbanden tussen voeding, gemoedstoestand en menselijk functioneren.
Dat het bij landbouw, net als bij alle dingen in het leven, gaat om je te verbinden met je/de oorsprong: in het Latijn: religere, het zich verbinden met de oorsprong, vanuit compassie. Dat is ook de oorsprong van het woord religie en de functie van godsdiensten.

Het leven, inclusief landbouw en de consumptie van voedsel zullen we als mensheid bewuster tegemoet moeten treden. De mate van onbalans door overmatig inzetten van onnatuurlijke middelen (chemicaliën, antibiotica e.d.) is nu zo groot geworden dat er geen kruid meer tegen gewassen is. Als de bakens niet worden verzet gaat de gangbare landbouw, inclusief de consumenten van gangbare landbouwproducten, het niet meer redden. Roelf gaat in op hoe ons voedsel anders geproduceerd kan worden.

Over Roelf Havinga
Roelf wordt gedreven door het streven naar een landbouw die mineraalrijk, gezondheidsbevorderend en ondersteunend voedsel produceert voor zijn consumenten. Hij werkt aan het balanceren van de bodems zodat onkruiden, plantenziekten- en plagen niet leiden tot een grote vermindering van de opbrengst.
Gezonde bodems leiden tot gezonde gewassen en mensen en dieren worden daar niet ziek van. Alleen ongezonde, niet volkomen fitte organismen worden door de natuur uitgewied, omdat ze een bedreiging vormen voor de continuering van een soort. Onkruid en plantenziekten zijn de middelen van de natuur om de draak te steken met de microbiologie in en boven de rond. Er is geen toekomst in het genezen van ziektes. Die spiegelen slechts onze gezondheidstoestand.
De goede mix van nutriënten (koolstof, mineralen en sporenelementen) in de bodem verlaagt de onkruiddruk en voorkomt ziekten en plagen.
Roelf werkt voor TEAM Ecosys met boeren om hun bodems te verbeteren.

Locatie
Hotel De Nieuwe Wereld
Marijkeweg
Wageningen

Kosten
€10
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring