Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Wereldwijd gewandel tegen Monsanto 25 mei

25 mei 2013
Het nog relatief nieuwe hoofdgebouw van de WUR aan het Duivendaal in Wageningen had nog niet zoveel activiteit gezien als op 25 mei 2013.

Een kleine 2000 mensen had in Wageningen gehoor gegeven aan een wereldwijde oproep op 25 mei 2013 deel te nemen aan de March Against Monsanto, die was geprogrammeerd in meer dan 400 steden in de wereld. Ook het vredige universiteitsstadje Wageningen kwam daarvoor in aanmerking, omdat Monsanto zich door de stevige banden met de WUR had laten verleiden ook in het Wageningse een vestiging te openen.

Dat niet iedereen blij is met de technologie waarmee Monsanto, aandachtig gevolgd door Wageningen aanstuurt op volledige controle over ons voedsel, werd op 25 mei meer dan duidelijk. Verschillende sprekers vroegen zich af welke zwaarwegende redenen er zijn om Profit te laten prevaleren boven People en Planet. De invloed die dat heeft op de wereldvoedselsituatie wordt allengs duidelijker en bedenkelijker.

Aansluitend daaraan werd er een stoet geformeerd die zich via een detour door de Wageningse binnenstad via de dijk naar de Wageningse Afweg verplaatste. Aldaar werd nogmaals gesproken, waarna er voor het gebouw van Monsanto bloemen werden neergelegd ter nagedachtenis aan al de slachtoffers die Monsanto wereldwijd al heeft gemaakt met zijn ongebreidelde winstbejag. Tenslotte keerde men terug naar het vertrekpunt aan het Duivendaal, waar een afsluitende verklaring werd afgelegd.

Ook in Amsterdam, Den Haag en Bergschenhoek werd gewandeld.
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring