Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Lezing 'De boer als Alchemist' door Piet Bongers bij Itaka in Renkum

7 februari 2013 19:30 - 21:30
Omschrijving

Boer en NVLV bestuurslid Piet Bongers neemt je mee op zijn eigen reis van boer en specialist naar boer en alchemist.

Hij gaat ervan uit dat voor alles wat groeit (voor ons voedsel) de bodem waarin het groeit heel belangrijk is. De aarde kent een eigen balans en zo ook de bodem, maar ergens hebben wij het vertrouwen in de aarde verloren en zijn we gaan proberen de bodem te ‘beheersen’. Waar en waarom hebben we dit vertrouwen verloren? En zijn we daarmee ook niet het vertrouwen in onszelf kwijt geraakt?

Hoe zou de kwaliteit van ons voedsel zijn als alle aspecten weer aangesproken worden? En de kwaliteit van ons leven? Een verhaal van slechte mest tot de energetische kracht van het universum.

Piet vertelt zijn verhaal vanuit zijn eigen ervaringen, te beginnen met een tunnelvisie, overgaand in een helikopterview en daarna het liefst vanuit een ruimteschip bekeken. Voor hem is het overzicht belangrijk, het grote geheel, en de belangrijke plek die ieder van ons inneemt, met onze eigen verantwoording voor hoe we dit doen.

Locatie
Itaka, Utrechtseweg 131, 6871 DR Renkum www.itaka.nl

Kosten
Entee € 10,-.

Aanmelden
Graag aanmelden van tevoren via welkom@itaka.nl of 06-42982383.
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring