Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Eetcafé Live te Roermond

27 juni 2013 18:45 - 22:00
Omschrijving
Op 27 juni zullen boeren en burgers met elkaar in gesprek gaan over voedsel, landbouw en het boerenbedrijf van de toekomst in Het Eetcafé Live in Roermond. Welke motieven hebben boeren wanneer zij kiezen voor bepaalde productie methoden? Is er een ideale oplossing voor de landbouw of kunnen producenten met verschillende benaderingen juist veel van elkaar leren? En weten burgers eigenlijk nog wel wat ze kopen?

Voorafgaand aan het gesprek zal de film Encarnación worden vertoond. Deze documentaire volgt de Nederlandse Berend die in Spanje met volle teugen geniet van het boerenleven. Hij runt zijn boerderij op de traditionele manier en slacht zijn dieren nog zelf. Filmmaakster Tanja Nabben zal zelf ook aanwezig zijn om mee te discussiëren.

Doelgroep
Boeren, burgers en buitenlui

Locatie
Landbouwhuis, Ondernemersplein, Steegstraat 5, Roermond

Kosten
geen

Aanmelden
eetcafelive@gmail.com zie ook heteetcafe.eu

Informatie
Het Eetcafé Live in Roermond is het vierde Eetcafé Live dat het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) en de Youth Food Movement (YFM) organiseren. Voor deze editie wordt samengewerkt met de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB). Boeren en burgers zullen in kleine groepjes met elkaar in gesprek gaan om te praten over het boerenbedrijf van de toekomst. Daarnaast zullen agrarisch ondernemer Marcel Kuipers (Nieuw Gemengd Bedrijf) en kleinschalige kringloopboer Henk Venner (Landgoed Heijerhof) met elkaar en het publiek in debat gaan. Met zijn groot, integraal vleesbedrijf waar productie, slacht en mestverwerking op één plek gebeuren is Kuipers een makkelijke prooi voor dierenwelzijns- en milieuorganisaties. Venner daarentegen heeft de milieu- en dierliefhebbers aan zijn zijde, maar wordt door wetenschappers afgedaan als inefficiënt.
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring