Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Open dag De Groote Voort (bio-kringlooplandbouw)

22 juni 2013 10:00 - 17:00
Omschrijving
In het kader van de campagne 'Lekker naar de boer' van Bionext.nl stellen ook Jan Dirk en Irene van de Voort hun boerderij open voor bezoek. Hun bedrijf 'De Groote Voort' is het enige dat boerenkaas maakt op basis van de rauwe melk van koeien die geen antibiotica maar kruiden hebben gehad. Hun Remeker kaas is in 2013 uitgeroepen tot de beste kaas van Nederland.

Jan Dirk verwoordt het bodembeheer op het bedrijf als volgt:
Wij beschouwen de bodem op ons bedrijf als een levend organisme. Wij overleggen met de bodem hoe we ermee om moeten gaan. Het resultaat is een zuivere kringloop, zonder antibiotica, wormmiddelen, synthetische vitamines en met weidende gehoornde dieren, die in de wintertijd de potstalmest produceren om de wormen te voeren.

Jan Dirk en Irene zouden graag hun veestapel willen uitbreiden van 85 naar 100 koeien. De kaasmakerij en de stal zijn berekend op die uitbreiding, maar het weide-oppervlak niet. Bij kringlooplandbouw hoort bij elke weidende koe een stukje wei. De Remeker Landcoöperatie wil Jan Dirk en Irene helpen aan extra land dat zij kunnen pachten. Mensen die geïnteresseerd zijn om mee te doen in de coöperatie kunnen daarover op 22 juni informatie krijgen.

Doelgroep
Iedereen geïnteresseerd in kringlooplandbouw en superlekkere boerenkaas

Locatie
De Groote Voort, Postweg 110, 6741 ML Lunteren

Kosten
Geen

Informatie
remeker.nl
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring