Home | Contact | Mijn account | RSS |

Toon Jansen - Is er een energetische balans?

Hoe komt een koe energetisch in balans? Welke rol speelt de ondernemer hierbij? Wat zijn de resultaten?

Een balans is een evenwicht of een (fijne) weegschaal, een meetapparaat met twee armen, een raamwerk boven op het gebint van een ophaalbrug, een regelend onderdeel van horloges en klokken, de eindafrekening van het grootboek; een staat van bezittingen en vorderingen enerzijds en schulden anderzijds en . . . het fysiologisch-chemisch evenwicht in opname en afgifte van de elementaire lichaamsbestanddelen.

Energetische balans
Wanneer we streven naar duurzaamheid dan is daarbij bijna altijd sprake van een balans. Geen statische maar een dynamische balans, die in de loop van de tijd/ omstandigheden kan veranderen. De mens is aanstuurder van (alle) energetische systemen en speelt hierin een belangrijke rol. Als de mens geen balans in zichzelf heeft is het vrijwel onmogelijk om die in de omgeving (= thuis - bedrijf - werk - ...) te bereiken.

In een systeem dat in evenwicht is gaan veel dingen als vanzelf en in een systeem dat uit balans is gaan zelfs de eenvoudigste dingen moeizaam. Aangezien het in alle systemen om een complex samenspel van factoren gaat, is het duidelijk dat een evenwicht van allerlei kanten 'op de proef' wordt gesteld. Aan de hand van voorbeelden zal ik proberen aan te geven wat op energetisch gebied speelt en op welke wijze voor elk van ons de toekomst (een beetje meer) maakbaar is. Ook de invloed van het verleden hierop zal belicht worden.
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2022 Archief 2021 Archief 2020 Archief 2019 Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Gezondheid Fast food Een glijdende schaal Detox Uitdagingen Sponsoring