Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Algemene ledenvergadering 23 okt 12 + contact / discussie avond

23 oktober 2012 19:00 - 22:30
Omschrijving
Op dinsdag 23 oktober 2012 houdt het Netwerk Vitale Landbouw en Voeding een algemene ledenvergadering annex contactavond voor geïnteresseerden bij Cor den Hartog (www.degrooteveen.nl) in Lunteren.

Naast het kort bespreken van de verenigingsactiviteiten, willen we tijdens de ALV ruim ingaan op de volgende inhoudelijke onderwerpen:
- Gaan we als NVLV de politiek vragen om een volledig verbod op het gebruik van Roundup® en genetisch gemodificeerde gewassen en organismen (GMO's) in Nederland? Graag wisselen we met de leden van gedachten hierover. Zie hier voor meer achtergrond informatie over deze discussie.
- Intensievere samenwerking tussen het NVLV en verwante groepen zoals het VBBM (Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu); St. Platform Aarde, Boer en Consument; en de Studiekring Biologische Landbouw van het KLV (alumnivereniging van Wageningen Universiteit).
Er zijn plannen voor verregaande samenwerking van het NVLV met de Studiekring Biologische Landbouw van het KLV en met het VBBM. Wat is de beste strategie? Fusie of samenwerking? Passen de leden wel bij elkaar? En hoe kunnen we elkaar anders versterken?

Na afloop van de ALV is er de mogelijkheid voor korte (5 minuten) presentaties van aanwezigen over hun activiteiten / ervaringen op het gebied van duurzame landbouw. Deze sessies zijn bedoeld om elkaar te inspireren in de bedrijfsvoering en geïnteresseerden te informeren over resultaten in de praktijk.
De regelgeving is veelal deprimerend en remmend. Maar bijvoorbeeld het bezoek van burgers op je bedrijf, die dankbaar zijn voor de producten die je levert omdat gezinsleden daarmee (nagenoeg) zonder medicatie van chronische klachten (astma, eczeem, autisme, ADHD, overgewicht en dergelijke) afkomen, daar doe je het voor.
De bedoeling is elkaar ideeën/ervaringen aan te reiken hoe de landbouw (weer) tot de spil van de samenleving te maken en burgers te betrekken bij het gebruik van de groene ruimte.

Programma:
19.00 - 19.25 uur - Inloop met koffie, thee en koek
19.30 - 20.25 uur - Algemene Ledenvergadering
20.30 - 20.40 uur - Koffie / thee
20.45 - 21.40 uur - Korte presentaties (5 min) van aanwezigen over hun activiteiten/ervaringen op het gebied van duurzame landbouw *
21.45 - 22.25 uur - "Speed date sessies" tussen aanwezigen
22.25 - 22.30 uur - Afsluiting van de avond
22.30 - 23.00 uur - Napraten (voor de liefhebbers)

*Als je een Vijf Minuten Presentatie wilt geven kan je deze op een USB stick meenemen. Een laptop & videoprojector met scherm zijn in de zaal aanwezig. Er is ook een overhead projector voor (max 3) sheets.

Doelgroep
Leden van het Netwerk Vitale Landbouw en Voeding, leden van verwante verenigingen zoals het VBBM, Platform ABC en de Studiekring Biologische Landbouw, en verder alle overige belangstellenden.

Locatie
De Schaapskooi, Grote Veenderweg 10, 6741 MC Lunteren. (www.degrooteveen.nl)

Kosten
De toegang is gratis voor de leden van het NVLV, de VBBM, Platform ABC en de Studiekring Biologische Landbouw. Ook overige belangstellenden zijn van harte welkom op de avond, van deze aanwezigen stellen we een bijdrage van € 5,- per persoon op prijs (te betalen op de dag zelf).

Aanmelden
Graag opgeven uiterlijk maandag 22 oktober, bij voorkeur via het online aanmeldingsformulier (zie link rechtsboven op deze pagina).
Of stuur een e-mail met alle gevraagde gegevens naar info@netwerkvlv.nl.
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring