Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Inspiratiesessie Bodemverbeteraars: hoop of hype?

7 juni 2016 12:30 - 12:50
Omschrijving
2015 was het internationale Jaar van de Bodem. Hierin is veel aandacht besteed aan het belang en de kwetsbaarheid van de bodem. De bodem is immers de basis voor onze voedselproductie en bovendien belangrijk als reservoir voor zoet water, CO2 en biodiversiteit.

Door strengere regelgeving en klimaatsverandering zijn boeren steeds meer afhankelijk van natuurlijke eigenschappen van de bodem voor een goede gewasproductie. Veel van deze eigenschappen worden aangedreven door het bodemleven. De kennisbehoefte over het bodemleven is dan ook groeiende; zo ook het aanbod van bodemverbeteraars, al dan niet verrijkt met micro-organismen. De verwachtingen zijn hoog gespannen omdat de problematiek zo groot is. Maar in hoeverre is dat terecht? Gera van Os geeft in deze inspiratiesessie haar visie hierop.

Datum: dinsdag 7 juni 2016
Tijd: 12.30 - 12.50 uur
Locatie: aula CAH Vilentum, De Drieslag 2 in Dronten

CAH Vilentum biedt iedere maand een 20 minuten durende inspiratiesessie aan, met
aansluitend een netwerklunch. CAH Vilentum wil via de inspiratiesessies kennis uit
onderzoek/bedrijfsleven verspreiden en onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven verder
met elkaar verbinden. De inspiratiesessies zijn toegankelijk voor iedereen en worden
kosteloos aangeboden.

Aanmelden is kosteloos, maar wel graag op tijd komen
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring