Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Thom de Groot wilde graag zijn koeien terug

13 maart 2014
Waarom wordt Thom de Groot gepest door de NVWA? Hebben ze tóch te veel personeel?
Het kan en mag niet zo zijn dat we toelaten dat een NVWA een koppel vee ophaalt omdat het toevallig geen oormerken heeft. De NVWA vond het nodig om de koeien in beslag te nemen omdat ze ongezond zouden zijn. Deze dienst beweerde dat het vee verwaarloosd was, maar dit werd door twee veeartsen tegengesproken en wordt ook overduidelijk bevestigd op het filmpje onderaan. Thom de Groot moet nu €12.500 betalen voor 'zorgkosten'.

Oormerkweigeraar Thom de Groot heeft dus wel zijn koeien terug, na 3600 likes op FaceBook en meer dan 1200 ondertekeningen van de petitie, maar hij kreeg zijn koeien alleen terug als hij €12.500 zou dokken voor transport, opvang en 'gezond maken' (ze bedoelden zeker de bijvoeding met gifsoja en antibiotica). Daar loopt nu een bezwaarprocedure tegen.

Maar het gaat om veel meer en dat komt maar mondjesmaat in de media. De oormerkweigeraars (erkend!) worden gepest door de NVWA. Zo mogen ze geen koeien transporteren en daardoor komen ze in de problemen (kalveren kunnen niet weg, stal loopt vol, economische schade bij bedrijven die toch al heel weinig verdienen).
Dat doet heel erg denken aan 'De kleine oorlog van Boer Kok' (ja, ook een oormerkweigeraar trouwens en al heel lang gif- en antibioticavrij)

Zie de petitie maar zie vooral ook dit filmpje onderaan bericht (ja dat Fries is best te volgen ook voor allochtonen). Zie vooral het allerlaatste beeld van de gentechvrije zone!

omropfryslan.nl

Thom de Groot hoort zijn vee terug te krijgen
veeterug.petities.nl

[Thom's koeien zijn weer thuis]
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring