Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Drie zaterdagse studie-ochtenden over BD-landbouw en bodem

15 februari 2014 10:00 - 13:00
Omschrijving
Drie inleidingen brengen we in relatie tot onze eigen praktijk, de geesteswetenschappelijke inzichten van de BD-landbouw en de “wereldbodemsituatie”. Per bijeenkomst krijgen deelnemers aanbevelingen voor de voorbereiding.

• 14 december 2013, Inleiding door Jan Saal op de Hondspol in Driebergen (voorlopig. Mede afhankelijk van aantal aanmeldingen)

Welke aanwijzingen vinden we in de landbouwcursus van Rudolf Steiner met betrekking tot de verzorging van de bodem en hoe zit het met de vertaling naar de praktijk en naar het hier en nu? Gesprek aan de hand van onderzoek van de bodem op De Hondspol

• 11 januari 2014, Inleiding door Piet van IJzendoorn in samenwerking met Jan Bokhorst op de Zonnehoeve in Zeewolde

Zonnehoeve bestaat bijna 30 jaar. Wat zijn nu de opgedane inzichten met betrekking de ontwikkeling van de bodem na 30 jaar BD. Hoe zit het bijvoorbeeld met de fosfaat huishouding? Gesprek aan de hand van onderzoek van de bodem op Zonnehoeve

• 15 februari 2014, Inleiding door en gesprek met Piet Korstanje in samenwerking met Coen Ter Berg op Boomgaard Ter Linde in Oostkapelle. (bij Piet Korstanje)

Naast het onderzoek door eigen waarnemen van bodem en gewasontwikkeling hebben we ook behoefte aan een stoffelijke analyse. Bestaat daarvoor een visie en methode die aansluit bij de BD-landbouw? Welke werkwijze geeft inzicht en handreikingen voor te nemen maatregelen?

Doelgroep
Bodemliefhebbers. Als je andere mensen weet die belangstelling hebben dan is het prima deze uitnodiging door te sturen.

Locatie
14 dec De Hondspol Driebergen (onder voorbehoud)
11 jan Zonnehoeve, Zeewolde
15 feb Boomgaard Ter Linde, Oostkapelle
Let op: aangepaste aanvangstijd.

Kosten
We willen je van harte uitnodigen om mee te doen aan deze bijeenkomsten. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het is wel nodig om je aan te melden.

Aanmelden
Aanmelden kan bij info@bdvereniging.nl. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en nadere gegevens over locatie en programma.

Informatie
Derk Klein Bramel. 0651532137
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring