Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Joel Salatin was op tournée in Nederland

9 mei 2014
Omschrijving
Tussen 9 en 12 mei deed hij Nederland aan op initiatief van Fransjan de Waard, NVLV-lid en drijvende kracht van bureau De Waard Eetbaar Landschap. Met Joel's hartgrondige, diep-ecologische manier van boeren geeft hij landbouw toekomst. Zal Louise Fresco dat ook gaan doen vanuit haar nieuwe job aan de WUR? Op 9 mei stond hij als keynote speaker op de slotavond van ‘It’s the food, my friend’, de debatserie die al sinds enige jaren de toekomst van de landbouw en ons voedsel als onderwerp heeft. Op 10 en 11 mei gaf hij een geanimeerde masterclass over zijn bedrijf en bedrijfsvoering.
Bij de foto: Joel Salatin tijdens de 2-daagse masterclass op de Zonnehoeve in Zeewolde

Na het schrijven van een blogartikel over de baanbrekende manier van boeren waar Joel's familiebedrijf Polyface Farms bekend om staat, besloot Fransjan de Waard hem uit te nodigen om zijn inspirerende verhaal ook hier te komen doen. Niet alleen voor Fransjan is hij namelijk een ijzersterk voorbeeld van hoe een werkelijk integrale aanpak de uiteenlopende elementaire meerwaarden oplevert waaraan we als samenleving inmiddels zo'n schreeuwende behoefte hebben:
voedsel dat voedt, een bodem die 'het doet', voldoende water op het land, blije planten en dieren, biodiversiteit in het landschap, een verdiend inkomen voor boeren, en jonge mensen die een gezond en eerlijk vak leren.

Op al die punten scoort Salatin's eigenzinnige aanpak ongemeen goed, en bovendien laat hij zien hoe we de levende bodem grote hoeveelheden CO2 uit de atmosfeer kunnen laten opnemen, waarmee we de klimaatverandering kunnen helpen afremmen.

Kortom: hoe meer boeren op zo'n manier boeren, hoe beter voor ons allemaal.

Alle informatie, plus filmpjes en achtergrond, is te vinden op salatinnaarnederland.nl
Door aanmelding voor de nieuwsbrief blijf je automatisch op de hoogte.

Als inleiding op het gebeuren kun je nog het genoemde blogartikel hier nalezen: thuisopaarde.nl
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring