Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Monsanto+Syngenta snaaien World Food Prize in klucht op Wereld Voedseldag.

7 oktober 2013
In wat met recht een treurige vertoning kan worden genoemd, zullen Monsanto's Robert Fraley en Syngenta's Mary-Dell Chilton de gedeelde Wereld Voedsel Prijs ontvangen op Wereld Voedsel Dag, samen met Marc van Montagu, de vader van de genetische modificatie.

De prijs zou moeten gaan naar wetenschappers die voedsel beter of beter beschikbaar maken.

Monsanto en Syngenta worden nu echter beloond voor exact het tegenovergestelde van wat de Wereld Voedsel Prijs nastreeft! Door in 2008 de World Food Prize Foundation alvast te paaien met 5 miljoen US$ heeft Monsanto nu de geloofwaardigheid gekocht waar het bedrijf in de verste verten geen recht op had.

In protest hebben 81 leden van de Raad voor de Wereld Toekomst (World Future Council) in een verklaring de vloer aangeveegd met deze voordracht van de Stichting World Food Prize:
"Genetisch gemodificeerde gewassen versterken juist het landbouwbedrijfsmodel waarbij arme boeren zich niet kunnen handhaven, terwijl die juist het meeste honger lijden.."

De meest dramatische gevolgen van zo'n model zien we in India, waar sinds het opzetten van deze afhankelijkheids-val in 1995, al zo'n 270.000 boeren zelfmoord hebben gepleegd na verstrikt te zijn geraakt in schulden voor zaden en kunstmest.

Toch is Marc van Montagu tot op de dag van vandaag de enthousiaste wetenschapper gebleven die werkelijk denkt de wereld een enorme dienst te hebben bewezen met zijn vinding. Dit terwijl die door kapitaalkrachtige multinationals is ingepikt en alleen maar wordt gebruikt om zich het alleenrecht op voedselproductie toe te eigenen en de rest van de wereld te laten betalen voor de rampen die het gebruik van genetisch gemodificeerde gewassen over de landbouw afroept.

Als u ook uw stem wilt laten horen tegen deze schijnvertoning op Wereld Voedseldag, teken dan, rechtsboven.
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring