Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Rechter acht bovengronds mest uitrijden met water strafbaar

17 oktober 2013
In een zaak tegen een Gelderse veehouder die op 22 februari 2010 mest uitreed op zijn grasland heeft een rechter in Arnhem bepaald dat mest uitrijden met water strafbaar is.

De veehouder was in eerste instantie door de economisch politierechter in Zutphen veroordeeld zonder oplegging van straf. Het hof legde in hoger beroep een voorwaardelijke straf op van €400.

Het gerechtshof zegt in het vonnis dat al lange tijd onduidelijkheid heerst over het beleid. Het hof kon geen helderheid krijgen over het tijdstip waarop er duidelijkheid zou kunnen zijn over de zogenoemde FIR-methode. Omdat die onduidelijkheid ontbreekt heeft het hof de straf gematigd ten opzichte van de eis van het OM, dat een onvoorwaardelijke geldboete eiste van €900.

Advocaat J. Vlaar heeft bij het hof nog betoogd dat de veehouder zich wel aan het doel van de wet hield, maar niet aan de letter en dat er dus geen straf opgelegd hoefde te worden. Het hof wilde daar echter niet in meegaan.

Bron: boerderij.nl

Commentaar NVLV
Het is onthutsend om te zien hoe slecht geïnformeerd wetgevende en rechterlijke macht eigenlijk zijn over wat een bodem nodig heeft om vitale gewassen en dus volwaardig voedsel te kunnen produceren.
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring