Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Boekpresentatie 'Heel de Wereld' door Jelleke de Nooy

11 november 2013 17:00 - 19:00
Omschrijving
In 2030 zeggen we trots tegen elkaar en tegen onze (klein)kinderen: “ In 2014 hebben we de wereld gered door wereldwijd over te schakelen op agro-ecologische, inclusieve landbouw”.

Nu, in 2013, zitten we al midden in de transitie naar Het Nieuwe Normaal! Dat laat dit boek zien met de vele voorbeelden van boeren, consumenten en organisaties, wereldwijd, die het goede voorbeeld geven. De stroom is niet meer te stuiten, het kantelpunt is er bijna. De ondertitel luidt dan ook: Op weg naar agro-ecologische landbouw en genoeg goed voedsel voor iedereen.

Boekpresentatie
Maandag 11 november 17:00 - 19:00 uur in Nieuwspoort, Lange Poten Den Haag (vlakbij CS); welkom voor thee koffie vanaf 16:15. Netwerken en signeren tot uiterlijk 20:00. Het boek kost dan tijdelijk €15,- Vanwege grote belangstelling en max 50 plaatsen gaarne tevoren aanmelden op info@jellekedenooy.nl

Over de inhoud: De auteur laat ons zien hoe door de gevestigde landbouw de landbouw-ecosystemen uit de bocht zijn gevlogen, ten koste van mensen en milieu. De Wetenschappelijke Raad voor Integrale Landbouw en Voedsel noemt dat de ‘georganiseerde onverantwoordelijkheid”.

Ook neemt het boek ons mee in verschillende manieren van kijken en leven, de memes van de spiral dynamics en de houdingen ten opzichte van de natuur van Wim Zweers. Als we weer meer ‘partner van’ en ’deel van’ de natuur worden dan gaan we ons anders gedragen. Landbouw is een cultuur, agri-cultuur, en dus een manier van doen, bepaald door normen en waarden. Ook Ken Wilber komt tevoorschijn in het boek, want die laat zien hoe we de omslag naar duurzamer leven eerst intern maken, onze waardensystemen en kennissystemen aanpassen, voordat het ‘Nieuwe Normaal’ manifest wordt in de buitenwereld; dan wordt het mainstream, gewoon.

HEEL DE WERELD gaat in op de relatie van onszelf met ons voedsel en de productiesystemen die dat voedsel voortbrengen, lokaal en mondiaal. We zitten nu midden in de transitie naar agro-ecologische landbouw, Het Nieuwe Normaal. Dat laten de vele voorbeelden van boeren, burgers, bedrijven, organisaties en regio’s in de hele wereld zien, van regionale kringlooplandbouw tot vergroening van woestijnen.

Met een systeembril en een integrale landschapsbril op biedt de auteur ons inzichten en handvatten om zelf die transitie tot een succes te maken. Laat je inspireren en sluit je aan bij een van de transitiebewegingen of ondersteun ze. Zo, dat je over vijftien jaar met recht kan zeggen “Ja, ik heb er toen aan bijgedragen dat we nu genoeg goed voedsel hebben in de hele wereld!”
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring