Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Denksessie in de polder

31 augustus 2013 10:30 - 20:00
Omschrijving
Zaterdag 31 augustus vindt er een denksessie plaats in de polder o.l.v. Felix Rottenberg.

Thema: de vruchtbare grond. Boer, Bankier en Burger onderzoeken de natuurlijke maat.

Matthijs Schouten, hoogleraar ecologie en filosofie van het natuurherstel in Wageningen en aan de Universiteit van Cork (Ierland) zal het gesprek openen met een referaat over de relatie mens en natuur.

Na de lunch gaat Felix Rottenberg in gesprek met Matthijs Schouten en met de boer, de bankier en de burger.

Van wie is onze grond? Van wie is ons zaadgoed, ons voedsel? Welke eeuwenoude wijsheden geven ons inzicht in het vruchtbaar houden van gronden en het herstel van gedegradeerde gronden. En welke toekomst perspectieven zien we? Wat is de waarde van grond en wie mag er aanspraak op maken? Waar boeren en burgers samenwerken, ontstaat een ander spel van vraag en aanbod. Kortom een diepgaand onderzoek door boeren, bankiers en burgers naar de natuurlijke maat; hoe stoppen we het proces van vervreemding van de aarde?

Doel van de bijeenkomst is om met een groep deskundigen en geĂ¯nteresseerden niet gehinderd door de factor tijd dit onderwerp uitgebreid te verkennen.

Thomas Steiner van Triodos Bank nodigt je vanwege je expertise en ervaring van harte uit om deel te nemen.

Doelgroep
Boeren, burgers en bankiers

Locatie
De Zonnehoeve
Priempad 6
3896 LJ Zeewolde

Kosten
Bij nader inzien €30,- voor lunch/diner

Aanmelden
zonnehoevecollege@zonnehoeve.net

o.v.v. je naam, functie en email adres. Je ontvangt daarna een bevestiging van deelname.

Informatie
www.zonnehoeve.net
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring