Home | Contact | Mijn account | RSS | |
|
Wat is voedzaam voedselVoedzaam (=volwaardig) voedsel bevat naast macronutriënten ook micronutriënten, in tegenstelling tot fast food. Het volwaardige voedsel dat wij voor onze gezondheid zo nodig hebben, is in commercieel Nederland helaas meer uitzondering dan regel geworden. Fast food is daarvoor in de plaats gekomen en vormt nu feitelijk de standaard.
Fast food is voor ons een verzamelnaam geworden voor alle voedsel dat veel te weinig micro-nutriënten bevat, maar steeds meer (resten van) bestrijdingsmiddelen. Bovendien wordt er fabrieksmatig nog van alles aan toegevoegd of gedokterd, voordat wij dit vulmiddel door de voedingsindustrie als mooi verpakt voedsel krijgen voorgeschoteld. Denk daarbij bv. aan zoetstoffen, smaakmakers, zout, kleurstoffen, emulgatoren en stabilisatoren. Ook de interne verhoudingen tussen de vetzuren Omega-3, -6 en -9 zijn in fast food verre van ideaal: de verhouding tussen Omega-6 en -3 is vaak al opgelopen naar 10 i.p.v. de 1 die gewenst is. Zonder de goede verhoudingen, en zonder de ondersteuning van de micronutriënten, kunnen macronutriënten door het lichaam niet voldoende benut worden. Ze veranderen van bouwstoffen in ballaststoffen en dan gebeuren er 2 dingen:
Wanneer fast food inderdaad ook bestrijdingsmiddelen bevat is de feestvreugde compleet, want dan krijgen we bovendien te maken met lekkende darmen (LDS), (auto)immuunziekten en een waaier aan chronische ziekten waarvan een neuro-degeneratieve aandoening als Parkinson's disease maar 1 bekend voorbeeld is. Over kanker als eindstation hoeven we het dan verder niet meer te hebben. In plaats daarvan kunnen we beter weer volwaardig voedsel gaan produceren dat door de natuur is gevormd, zodat we onze gezondheid terug kunnen pakken! De boodschap is eigenlijk heel simpel: De BV Nederland moet serieus preventieve maatregelen gaan treffen om chaos door chronische ziekten te voorkomen. De landbouw moet tijdig worden ingezet voor een betere gezondheid, in plaats van voor bulkproductie. Fast food moet worden uitgefaseerd omdat het niets meer is dan een vulmiddel met veel kwalijke eigenschappen dat voor onze gezondheid een tikkende tijdbom vormt. We moeten terugkeren naar voedsel dat echt voedt, en dat is afkomstig van een gezonde bodem met veel bodemleven! Het is voedsel dat ook onze grootouders nog als voedsel zouden herkennen en dat ze vaak zelf, in eigen moestuin verbouwden. We moeten dus ook terug naar de keuken om zelf ons voedsel te bereiden, en niet meer blind vertrouwen op wat de voedselindustrie buiten de deur nog allemaal in ons eten stopt. |
|
|||||||||||||
|
|
|