Home | Contact | Mijn account | RSS |

Themadagen: 10 en 11 februari 2020 2-daagse cursus Bodembiologie

Het Netwerk voor Vitale Landbouw en Voeding biedt, in samenwerking met de Praktijkschool voor Duurzaamheid Aarde-Werk De Stegge in Winterswijk, een 2-daagse cursus Bodembiologie aan. Daarin zal René Jochems van Groeibalans BV (Zundert) een in de praktijk toepasbare vorm van bodembiologie voor ons uitwerken.

Cursusbeschrijving ‘Bodembiologie voor de moestuin’.
De cursus zal inzichten verschaffen in wat er zoal komt kijken bij het streven naar een gezonde bodem, natuurlijk toegespitst op de moestuin van De Stegge. In 4 dagdelen wordt uitleg gegeven over bodembiologie (organismen), bodemproblematiek, weerbaarheid tegen ziekte en een efficiëntievergroting in het bodembeheer.

We kijken naar de oorzaken (en wat doe je eraan) van structuurbederf, ziektes, plagen, stofwisseling, bodemmoeheid, grondbewerking, bemesting en bemonstering. We besteden ook aandacht aan de toepassing van de opgedane kennis op de moestuin en compostering zoals die op De Stegge plaatsvindt, mede aan de hand van Bodembalansanalyses en chroma’s die eerder zijn uitgevoerd op de moestuinlocatie. Kortom we reiken praktische oplossingen aan voor een goed moestuinbeheer, grondstoffengebruik en het belangrijke instrument van de compostbereiding.

Kosten:
We mikken op een 15-tal inschrijvingen, waarbij we uitkomen op een cursusprijs van € 299,- incl. BTW, catering en accommodatie daarbij inbegrepen. Wij serveren heerlijke vegetarische maaltijden en bieden een eenvoudige, maar keurige accommodatie bij ons boven de cursusruimte van De Stegge (zie foto rechtsboven). Voor mensen die geen overnachting willen geldt een korting van €50,-.

Aanmelden (Let op: NVLV-leden ontvangen van het bestuur een korting): Zie rechts
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
DAGEN maandag 10 februari en dinsdag 11 februari 2020
Lokatie:
Aarde-Werk De Stegge
Praktijkschool v Duurzaamheid
Geessinkweg 3
7107 AR Winterswijk-Kotten
T 0543 563 717
De Stegge in Winterswijk-Kotten
:
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2019 Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Gezondheid Fast food Detox Uitdagingen Sponsoring