Home | Contact | Mijn account | RSS |

Verslag conferentie Acres USA 2010

Van 9 tot en met 11 december 2010 vond in Indianapolis in de Verenigde Staten de jaarlijkse bijeenkomst van Acres USA plaats.

Vier leden van het NVLV (Piet Baars, Wil Braakman, Theo Mulder en Roelf Havinga) plus Jouke Hoekstra, een ecologische akkerbouwer, reisden gezamenlijk af naar de USA om deel te nemen aan dit congres.

Acres USA (www.acresusa.com) is in 1974 door Charles Walters opgericht als uitgeverij om te voorkomen dat specifieke kennis over ecologische landbouw zou verdwijnen, in de drang naar vernieuwing, industrialisatie en commercialisering van de landbouw in de breedste zin van het woord. Acres USA publiceert het maandblad Acres USA Magazine en boeken over ecologische landbouw en productie, verwerking en bereiding van levensmiddelen. De doelgroep bestaat uit boeren, burgers en adviseurs, die zich bewust zijn van het belang van gezondheid versterkend voedsel en de samenhang tussen bodem, plant, dier en mens, of zich daarin willen verdiepen. Rond Acres USA heeft zich een groep boeren en adviseurs gevormd die laten zien dat ecologische landbouw werkt, en dat geld kan worden verdiend met de productie van nutriƫntrijke voeding. En dat dit leidt tot gezondere consumenten en economisch levensvatbare gemeenschappen op het platteland, maar ook in de steden.

Roelf Havinga (www.team-ecosys.nl) heeft een uitgebreid verslag gemaakt over de bijeenkomst en de verschillende presentaties. Dit verslag is hier te downloaden.

Daarnaast schreef Wil Braakman (www.naturalbulbs.nl) ook een wat persoonlijker verslag over de bijeenkomst dat het lezen waard is; deze is hier te downloaden.
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2022 Archief 2021 Archief 2020 Archief 2019 Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Gezondheid Fast food Een glijdende schaal Detox Uitdagingen Sponsoring