Home | Contact | Mijn account | RSS |

Partnerpagina Roel Boersma

Nieuwe dimensie aan grondverbetering

Gezondere, meer voedzame duurzaam geproduceerde gewassen. Dit is nu veel makkelijker haalbaar dankzij een nieuw soort bodemverbeteraar afkomstig uit de insectenkweek industrie. Het geheime wonder ingrediënt? De chitine uit de pantsers van de insecten.

Chitine is een product uit het kweek- en verwerkingsproces van insecten tot proteïnen en vetten die geschikt zijn voor dierlijke consumptie. De stof is een belangrijke bouwstof in het exoskelet van geleedpotigen, zoals insecten. Chitine zorgt voor de stevigheid van de pantsers maar helpt de insecten ook bij hun afweersysteem tegen schimmels en parasieten. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat chitine deze heilzame werking ook heeft voor gewassen. Deze worden gezonder, voedzamer en groeien beter wanneer chitine in de landbouwgrond aanwezig is, wat de stof een zeer geschikte bodemverbeteraar maakt.

Aangetoonde verbetering gewasopbrengst
De toenemende kennis over de werking van chitine en de groeiende beschikbaarheid ervan hebben in de afgelopen jaren geresulteerd in verschillende testen van op chitine gebaseerde grondverbeteraars voor uiteenlopende landbouwtoepassingen. De resultaten uit deze testen tonen aan dat grondverbeteraars op basis van chitine gewas opbrengst verbeteren door een direct positief effect op de opname van voedingsstoffen en het groeiproces van planten. Daarnaast blijkt chitine bovendien giftig voor plagen, pathogene stoffen en parasieten, verbetert de stof de verdedigingsmechanismen van planten en stimuleert het de groei van gunstige bacteriën, zoals chitinolytische microben.

Protix
De bodemverbeteraar met daarin chitine verwerkt is op de markt gebracht door Protix. Dit bedrijf uit Dongen heeft innovatieve technologieën ontwikkeld die de kweek en verwerking van insecten op grote schaal voor het eerst controleerbaar, schaalbaar en stabiel mogelijk maakt. Door deze innovatie is het voor eerst mogelijk insecten op een industriële schaal te kweken en te verwerken tot kwalitatief zeer hoogwaardige voedingstoffen – zoals proteïnen en vetten – voor de petfood en feed industrie. Daarnaast verwerkt Protix – de grond- en voedingstoffen van insecten – tot grondverbeteraars die ze ook op grote schaal kan leveren.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de grondverbeteraars die Protix u kan bieden? Neem dan contact op met Roel Boersma, Sales Director bij Protix +31 (0) 162 – 782 501 of
Roel.boersma@protix.eu
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2019 Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Gezondheid Fast food Detox Uitdagingen Sponsoring