Home | Contact | Mijn account | RSS |

Themadag Glyfosaat met Don Huber en Monika Krüger op de Annahoeve

2 juni 2015 10:00 - 16:00
Omschrijving
Als je werkelijk wilt weten hoe het zit met de invloed van glyfosaat in het dierlijk en menselijk organisme, zijn de lezingen van Dr. Monika Krüger en Dr. Don Huber op dinsdag 2 juni een must. Zij zullen op de Anna Hoeve te Midwoud de finesses over glyfosaat uiteen zetten vanuit een wetenschap zonder commerciële bijbedoelingen.

Glyfosaat heeft als chemische verbinding al tal van curieuze toepassingen gevonden (waaronder leidingen ontkalken!) voordat het uiteindelijk als herbicide werd geregistreerd. Het middel werkt veel gevaarlijker uit dan algemeen wordt aangenomen, omdat het altijd in een cocktail met andere stoffen wordt gebruikt (zoals bv. in Roundup) waarover door de fabrikanten geen mededelingen worden gedaan. Het maakt sporenelementen veel moeilijker bereikbaar voor de plant en vermindert zo de voedzaamheid van ons voedsel, los van de residuen die er ook nog inzitten en op termijn de ingewanden aantasten.

Monika Krüger, diergeneeskundig hoogleraar van Universität Leipzig en Don Huber, em.professor plantenziektekunde van Purdue University (Indiana VS), zijn experts op het gebied van glyfosaat, elk in hun eigen vakgebied. Zij zullen tijdens de themadag op de Annahoeve, Broerdijk 10, 1679 GK Midwoud ingaan op de gevaren die met gebruik van het middel en hulpstoffen zijn verbonden. Dr. Monika Krüger gaat het hebben over gevaren van glyfosaat voor diergezondheid en dr. Don Huber gaat in op het belang van mineralen voor plantgezondheid. Hoe je door evenwichtige bodem- en plantvoeding ziekten uitschakelt en bestrijdingsmiddelen overbodig maakt. Ook de schadelijkheid in relatie tot genetische modificatie wordt behandeld.

Het programma (voor vertaling wordt gezorgd) ziet er als volgt uit:

10.00Ontvangst met thee/koffie
10.30Opening door de dagvoorzitter Bessie Schadee, tevens voorzitter van het NVLV
10.45Prof. Monika Krüger, over glyfosaat in relatie tot diergezondheid
11.45Vragenrondje
12.00bio-lunch met soep en broodjes
13.00Prof Don Huber over de werking van glyfosaat in plant en bodem
14.00Gelegenheid voor vragen
14.15Inleiding van een bollenteler over succesvol bodembeheer zonder bestrijdingsmiddelen, als alternatief voor diepploegen
14.45Panel discussie
15.15Conclusie en afsluiting door dagvoorzitter
15.30Drankjes

Kosten: €35 voor leden van NVLV, €50 voor niet-leden.
Aanmelden kan alleen via het formulier rechtsboven
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
DonHuber Monika Krüger

dinsdag 2 juni 10.00 uur
Annahoeve
Broerdijk 10, 1679 GK Midwoud (NH)

Klik voor meer informatie over glyfosaat op de foto hierboven

Meer info over de sprekersFilter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2019 Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Gezondheid Fast food Detox Uitdagingen Sponsoring